Mammemahuis
contact

Leer- & Beleefhuis

In een bijzonder mooi Fries landschap

Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'
Robert Jan Stips 'RJSolo'

Robert Jan Stips 'RJSolo'

Persbericht 

Robert Jan Stips ‘RJSolo’ – zondag 10 december 2023 
Theaterkerk Mammemahuis in Jellum

In de 70-er jaren was ‘t meteen raak met Supersister, toeren door de USA met Golden Earring, het dak van Nederland eraf met Sweet d’Buster, produceren van de successen van Gruppo Sportivo, knipperlicht samenwerking met Freek de Jonge en … al 40 jaar door Europa toeren met NITS ....      Dat is in een notendop eigenlijk al het hele muzikale verhaal van de Haagse popmuzikant, arrangeur en producer Robert Jan Stips (1950). 

Toen zijn eerste band Supersister (“She was naked”) in 1974 uiteenviel werd Robert Jan direct gevraagd door Golden Earring om als toetsenist mee op tour te gaan en speelde op twee albums mee: ‘Switch’ en ‘To he Hilt’.

Met Bertus Borgers (saxofonist) formeerde hij daarna de legendarische band Sweet d’Buster. Met deze groep maakte hij twee studio LP’s ‘Sweet ‘d Buster’ en ‘Friction’ en tot slot de live LP ‘Gigs’.

Na oa ‘Transister’ en oa muziek voor tv-series, trad Robert Jan toe tot de Nits, 
( ‘In the Dutch Mountains’ ) pauzeerde daarin met oa Freek de Jonge (Leven na de Dood) maar werkte vanaf het album ‘1974’ weer in NITS-verband met CD’s als ‘Doing the Dishes’, ‘angst’, menig succesvolle tour door Europa en Nederland volgde en in 2022 kwam de nieuwste CD ‘NEON’ uit.

In 2005 begon hij met solo-optredens en speelt inmiddels een keuze uit zijn zo’n 400 songs omvattend repertoire. In 2009 kwam het album “Rond” uit, een DVD en een CD met 13 nummers, oud en nieuw werk zoals hij ze tijdens deze optredens op de piano of aan de vleugel speelt. 

In 2019 was de fraaie - ‘Het Uur van de Wolf’- documentaire ‘De tovenaar van de Nederpop’ over Robert Jan op TV met daarin veel aandacht voor zijn nieuwe “Supersister Project 2019”. 

Vanmiddag speelt en zingt Robert Jan Stips aan de piano over alles wat hij heeft gemaakt en meegemaakt, maar trakteert je ook op een paar nieuwe songs uit zijn spiksplinternieuwe project ‘StipsGoulding’. Kortom, geen tijd om je te vervelen tijdens het concert van deze muzikale duizendpoot , waarin de tijd voorbij vliegt !
 

Robert Jan Stips - RJSolo                                                                                                                       

Zondag  10 december 2023                                                                                                                       Theaterkerk Mammemahuis                                                                                                       Hegedyk 15 – 9026 BA Jellum                                                                                                                          Aanvang 15:00 uur, deur open 14:30 uur                                                                                                  Entree €18,50 p.p. incl. gratis koffie/ thee bij binnenkomst.

Toegang na reserveren en betaling vooraf via info@mammemahuis.nl

Datum: Zondag 10 december
Aanvang: 15:00 uur